"SERİCİN" SAF İPEK'TEKİ MUCİZEVİ PROTEİN

"SERİCİN" SAF İPEK'TEKİ MUCİZEVİ PROTEİN

İpek böceği BOMYX MORİ tarafından metamorfozunu gerçekleştirmek için yaptığı ipek kozası fibroin ve sericin denilen iki yapıdan ibarettir. Büyüleyici ipek kumaşların üretilmesi fibroin denilen ipliksi yapıyla mümkünken, kozaya mukavemet veren yapıyı sericin oluşturur.

Keratine karşı güçlü bir eğilim gösteren sericin kozmetik alanında da nemlendirici,koryucu, kırışık önleyici ince bir tabaka oluşturur.

Sericin suda çözünebilen glikoprotein yapısındadır. Yüksek hidroksi amino asit içeriği (yaklaşık % 46) derinin nemlilik oranını düzenleyen su bağlayıcı kapasitesini gösterir. Yüksek molekül ağırlığı sayesinde cilt yüzeyinde homojen film tabakası oluşturmasını sağlar. Bu dayanıklı yarı kapatıcı film tabaka yıkandıktan sonra bile kaybolmaz ve deriyi zararlı çevresel faktörlerden korur.

Sericin kendi gibi keratin dokudan oluşmuş saç ve cilde çok büyük bir eğilim gösterir.saç telinde kökten uca sarılarak esneme kapasitesini artırır. Saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlar. Cilt yüzeyinde yine oluşturduğu film tabakası ile yıpranmış bariyer dokuyu onarır. Uv ve diğer çevresel etkilere karşı deriyi korur. Savunma gücü artmış doku kendini daha rahat yenileyerek parlak aydınlanmış dinç bir görünüm kazanır.
Bugün tüm yüksek kalite kozmetik ürünlerde ipek proteini “Sericin” ayrıcalıklı bir aktif olarak kullanılır.